Mijn website is live en nu?

Veel bedrijven en personen die een website hebben lijken vaak te denken dat wanneer hun (nieuwe) website gebouwd is en live is gezet dat ze klaar zijn. Bezoekers en/of potentieële klanten komen vanzelf en het aantal zal ook rap toenemen. Helaas moet ik deze personen teleur stellen want zo eenvoudig werkt het niet.

Maak je website bekend bij zoekmachines

Nadat je website live is gezet en je hopelijk al nagedacht hebt over de boodschap (contentplan) die je wilt vertellen moet je ook al nagedacht hebben over hoe je gevonden wilt worden. De meeste bezoekers zullen je vinden via zoekmachines als Google of Bing.

Om gevonden te kunnen worden moeten je pagina's daar geïndexeerd worden. Hiervoor kun je je website via de webmaster tools aanmelden. Belangrijk is dat je it via een sitemap doet want zo weet de zoekmachine de structuur van je site en wat de inhoud is.

Meer zoekmachines dan Google

Hoewel ongeveer 80-90% van de internetters Google zullen gebruiken te zoeken naar informatie, wil ik duidelijk maken dat er meerdere zoekmachines zijn. Het is dus ook verstandig om je site via de webmaster tools van deze zoekmachines aan te melden. Persoonlijk raad ik de volgende zoekmachines aan: Google, Bing en Yahoo als minimale set.

Starten met de webmaster tools

Het aanmelden bij de diverse zoekmachines is eenvoudig. Nadat je de website hebt aangemeld duurt het enkele dagen voordat de website volledig bekend is bij de zoekmachine. Dit is vooral omdat indexeren tijd vergt om niet je website plat te leggen en voordat alle data verwerkt is wereldwijd.

Wanneer je pagina's door de zoekmachine zijn opgepikt kan het voorkomen dat er fouten in je pagina zitten. Je wordt hier direct over bericht en je pagina zal ook niet zijn geïndexeerd.

Veel voorkomende fouten in pagina's

In de praktijk komt het wel eens voor dat er pagina's niet geïndexeerd zijn omdat er fouten op deze pagina's aanwezig zijn. Deze fouten moeten opgelost worden voordat de pagina kan worden geïndexeerd. Veel voorkomende fouten zijn:

Hulp nodig bij het inrichten van je webmaster tools?

Wij van Worthit IT kunnen je helpen bij het inrichten van je website en je webmaster tools. Ook kunnen we kijken naar je content plan en keyword analyse. Kijk op onze menukaart naar de mogelijkheden of neem contact met ons op.