Content strategie en SEO

Wanneer je een website wilt beginnen of wanneer je een succesvolle website als bedrijf dan heb je als eerste een goed content strategie nodig. Hierin bepaal je waarover je wilt communiceren en wanneer. Ook bepaal je welke onderwerpen belangrijk zijn.

Van strategie naar implementatie

Wanneer je een duidelijk beeld hebt waarover je het wilt gaan hebben dan moet je het gaan structureren en uitdiepen. Wat is belangrijke content, wil je landingspagina's wie zijn je doelgroepen een wat hoe wil je ze iets vertellen. Je moet ook gaan denken aan de structuur (boom) van je content en deze ook zo in je sitemap opnemen.

Waarom is content zo belangrijk

Ik hoor en zie heel veel verhalen over het verbeteren van SEO en SEO optimalisatie. Echter, is SEO tegenwoordig niet meer een aantal backlinkjes en wat meta keywords, goede titel en goede meta omschrijving. Vooral Google steekt veel tijd in het verbeteren van zijn zoek functionaliteit waarbij het belangrijk voor Google is dat de gebruiker die zoekt naar informatie over een onderwerp ook de juiste informatie vindt. Hier wringt vaak de schoen want we kennen allemaal de zoekresultaten die op je zoekvraag getoond worden waarbij de pagina's totaal met je vraag overeenkomen. Google wil dit zelf natuurlijk niet dus is het in de afgelopen jaren meer gaan richten op de belangrijkheid van de tekstuele inhoud van je pagina's om zo een goed aanname te kunnen doen over de inhoud van de pagina en de kwaliteit ervan.

Slechte kwaliteit of misleidende informatie worden dus door Google bestraft met een negatieve impact op je plaats in de zoekresultaten. Het is hierdoor steeds belangrijker geworden dat je aandacht en tijd aan de inhoud van je website spendeert. Schijf goede teksten maak duidelijke linkjes en geef deze een goede titel zodat Google weet wat er achter de link zit.

Reputatie score

Alles binnen Google draait om een zogeheten reputatie score. Hoe hoger deze score is hoe hoger is automatisch in de zoekresultaten komt te staan. Goede Content draagt daaraan bij.

Wij van Worthit IT kunnen je helpen. Wij kunnen je content indelen en bekijken op belangrijkheid en relevantie. Via ondermeer onze partner Stephanie Reedijk om goede SEO teksten te schrijven.