Website CMS technologiëen

Introductie

Bij de keuze van een website komt veel kijken. Niet alleen wil je natuurlijk een mooi en passend ontwerp maar ook de juiste technologie. Worthit stelt samen met je vast wat de juiste technologie is die bij je nieuwe website past. Dit baseren we op je eisen en wensen en het gebruik van je website. Natuurlijk waarderen we ook je eigen mening of respecteren we de keuze die je misschien al wel gemaakt hebt voordat je bij ons kwam om een nieuwe website te laten bouwen.

 

Welke technologiëen gebruikt Worthit?

Natuurlijk heeft Worthit voorkeur voor een website technologie maar er zijn gevallen waarin we anders zullen beslissen. Meestal hangt dit af van een aantal zaken als budget, gebruikers, kennis en kunde van opdrachtgever of wie doet het onderhoud.

Worthit kiest het liefst voor een ‘open source’ Content Management Systeem (CMS). Open source CMSen zijn vaak beter te onderhouden, omdat je niet afhankelijk bent van updates  van een software bedrijf. Verder worden zaken als beveiligingslekken (indien daar sprake van is) snel gedicht en als je zorgt dat je CMS up to date blijft deze ook op jou CMS wordt toegepast.

Een open source CMS heeft een grote hoeveelheid ontwikkelaars achter het project staan die heel snel nieuwe features of plugins maken maar ook snel bugs kunnen oplossen.

Worthit kijkt naar je eisen en wensen en maakt vervolgens een keuze uit de grootste drie CMSen die momenteel beschikbaar zijn. Dit zijn: WordPress, Drupal en Joomla. Elk van de drie CMS heeft een aantal voor- en nadelen. Ze zijn elk zeer goed in een specifiek gebied maar hebben zeker ook een hoop overlap als het gaat om waar ze goed in zijn.

Interesse?

Wordpress site

Interesse?

Drupal site

Interesse?

Joomla site

Er zijn een aantal eigenschappen die voor elk van de CMSen hetzelfde is. Hoewel je vaak zult horen dat die niet het geval is. Dit komt omdat veel webbouw bedrijven deze zaken als onderscheidend of als stokpaardje gebruiken om toch een bepaalde web technologie te kunnen gebruiken of te laten prevaleren boven en andere technologie.

Look and feel

Geen van de systemen is onderscheidend in de look and feel van je website. Dez wordt in elk van de systemen door een thema gerealiseerd en deze bestaan voornamelijk uit HTML, CSS en Javascript. Als content schijver of corperate website hoef je je over dit soort zaken niet druk te maken. Hiervoor heb je immers Worthit want zij regelen dit voor je.

Snelheid

Geen van de CMS systemen zouden je een probleem met snelheid van je website moeten geven. Elk van de CMSen heeft meer dan voldoende oplossingen om het systeem snel en goed te laten draaien. Mochten er dan nog steeds snelheidsproblemen zijn, dan zijn deze vaak ook nog voor een groot deel te verhelpen door optimalisaties bij je hosting of door een CDN te koppelen voor je statische data. Worthit weet hoe je de snelheid optimaal kunt maken.

Vindbaarheid

Net als met de snelheid en look and feel heeft de vindbaarheid van je website niets te maken met de keuze van je CMS. Elk van deze systemen heeft genoeg mechanismen om je website goed vindbaar te maken. Geen van de systemen zal die vindbaarheid positief of negatief beīnvloeden en dit mag dus ook niet bepalend zijn in de keuze van het CMS dat je zou willen gebruiken.