Webshops

Ook voor een nieuwe of redesign van je webshop kun je bij ons terecht

Er zijn vele mogelijkheden wanneer je een webshop wil beginnen. Keuze mogelijkheden genoeg dus, maar hoe kies je de juiste technologie. Denk maar aan de volgende webshop implementaties die er momenteel op de markt zijn om je webshop mee te beginnen: Shopify, Multishop, Magento en WordPress met Woocommerce.

Worthit kan je helpen bij het maken van je keuze. Wij van Worthit zijn echter gespecialiseerd in Magento en WordPress met Woocommerce

WordPress met Woocommerce

Woocommerce is een open source extensie voor WordPress. Met Woocommerce verander je je CMS in een webshop. Het is een uitgebreide plugin die veel mogelijkheden voor je webshop biedt. Echter vaak heb je nog een aantal extra plugins nodig om al je zaken (zoals facturen en je pakbonnen) te kunnen genereren.

Woocommerce is uitermate geschikt voor kleine webshops met een gemiddeld aantal producten. Je kan ook flexibele producten maken als T-shirts met verschillende maten en kleuren. De kosten van een Woocommerce webshop zijn ook goed te overzien vaak met enkele duizende euro’s heb je al een hele goede webshop staan. Ideaal voor MKB bedrijven die of al een wordpress CMS hebben staan of willen instappen in online verkopen.

Magento van Adobe

Magento webshop heeft twee versies. Een open source versie die het Community Edition en een betaalde versie die heet Enterprise edition. In de basis zijn deze edities gelijk behalve dat er in de Community edition geen gift wrapping en returns standaard zitten. Verder wordt beweerd op de website van Magento dat de community edition minder plugins aankan.

Ook voor Magento geldt dat dit voor middel tot grote bedrijven geschikt is. Het implementeren van een Magento webshop kost al gauw enkele tienduizenden euro’s. Vooral geschil voor bedrijven die veel klanten en/of veel producten online willen verkopen en de marketing mogelijkheden van een webshop willen benutten.

Interesse?

Beginnen met webshop in Woocommerce

Interesse?

Beginnen met webshop in Magento

Multishop van Microsoft

Multishop van Microsoft is een betaalde dienst die op Microsoft Azure draait. Veelal in de cloud. Voor veel beginnende bedrijven een (te) dure keuze. Vooral de Azure servers kunnen duur zijn omdat ze in de cloud zitten. Voordeel van een Microsoft product is de goede support en de kennis van Microsoft experts er is.

Deze webshops zijn vooral voor grote bedrijven als Coolblue, Wehkamp etc.

Shopify

Shopify is een laag drempelig webshop framework. Ideaal voor bedrijven die op een simpele manier willen beginnen met een webshop en nog geen website of CMS hebben. Het is niet geschikt voor het aanbieden van veel producten. Ook niet wanneer er veel gebruikers zijn. Shopify mist ook een aantal mogelijkheden om flexibele producten in op te zetten.

Geschikt voor niche producten zoals een speciale hoeden site waarbij het aantal gebruikers laag is en het aantal producten beperkt.