Dure Website?

Waarom is dat eigenlijk normaal

Dure Website zeg! ik hoor het te vaak helaas want mensen hebben geen idee dat het bouwen van een website meer is dan een paar klikjes en wat plaatjes uploaden.

In het verleden heb ik op vele verjaardagen of in geprek met (potentiële) klanten vaak de vraag gekregen waarom het laten maken van een website of webshop zo duur is.

Het antwoord op die vraag is natuurlijk niet eenduidig te geven want er worden op Internet immers prijzen genoemd van onder de 500 euro. Dit is voor een kleine ondernemer goed te betalen want de noodzaak om online actief te zijn of worden is iedere ondernemer wel duidelijk en 500 euro is een mooie prijs om te starten zou je zeggen. Niets is minder waar helaas.

Van goedkoop naar duurkoop

Waarom zou een website van 500 euro minder goed kunnen zijn dan eentje van enkele duizenden euro's? Eigenlijk heel simpel: Stel ik bied mijn diensten aan om een website te bouwen voor 35 euro. Ik koop voor je website een thema als deze niet gekocht is, is je website al illegaal omdat deze copyright schendt en je daar voor een schade claim kunt krijgen. Het kopen van zo'n template zit vaak tussen de 60 en 90 euro. Laten we voor het gemak van 75 euro uitgaan.

Ik heb dus 500-75 euro reeds uitgegeven aan licentie kosten. Dus heb ik nog 425 euro om te besteden aan je design en het bouwen en testen van je website. Laten we ervan uit gaan dat je verder geen extra licenties nodig hebt om de website te kunnen laten bouwen. dan zijn er totaal nog 12 uur te besteden.

Dit betekent dat je website in 5 uur wordt ontworpen en nog eens 6 uur gebruikt wordt om je website te bouwen. Het kost ongeveer een uur om alles te installeren en je website live te zetten. Klinkt goed maar hoeveel denk je dat je krijgt voor dit bedrag? Precies een homepage en een contact pagina en evt een pagina voor je blog berichten. Dat is de 12 uur wel op.

Bijkomende kosten.

Wat het maar waar dat je met 12 uur à 35 euro per uur een website van 500 euro kan neerzitten. Vaak heb je geen beveiliging op je site. De foto's op je site zien er amateurisch uit. Teksten raken net niet de kern van je onderneming. Je wordt niet gevonden in de bekende zoekmachines. Dat blijkt dat je goedkope website in eens een dure website wordt want ja al die aanpassingen om het goed te maken gaan geld kosten.

Dus al gauw wil je professioneler ogen en dan komen de echte kosten pas om de hoek kijken:

Kortom het bouwen van een website gaan meer inzitten dan je denkt. Ik ben dan ook nog eens van een extreem goedkoop tarief uitgegaan. Tarieven liggen eerder richting de 70 euro dan 35 euro.

Worthit IT probeert duidelijk te zijn in wat het voor je kost om een website te bouwen daarvoor hebben we starttarieven en een menukaart om je website te verbeteren of uit te breiden. Onze start pakketten zijn dan ook start pakketten want ook bij ons is dit een minimale implementatie voor ondernemers die niet veel willen of kunnen betalen. Zo voorkomen dat je alsnog een hele dure website krijgt want goedkoop is in ons vak vaak duurkoop!